"Ticino incontra la Grecia"
Per
ancora una volta, il progetto “Ticino incontra la Grecia” creato
dall'atelier Ergo Art Lab e promosso in diverse città del Canton
Ticino, ha avuto un gran successo ad Ascona, nella Tana dell'Orso, in
collaborazione con In su & viva.
Sabato
18 giugno, è stata una bellissima e piacevole serata con distinti
commensali che si sono ritrovati in un tipico e rustico ambiente
ticinese, nellaTana dell’Orso al centro storico di Ascona, per una
cena speciale, un vero e proprio Simposium Greco di squisiti sapori,
suoni e danze greche. Una serata straordinariamente riuscita con la
splendida collaborazione di Jennifer Perrenoud.
L'eccellente
menù servito in tavola, elaborato con il temperamento mediterraneo
dallo chef greco Dimitris Mallios conteneva: tzatziki, barbabietole
con yogurt greco e noci, la classica insalata greca con pomodori,
cetrioli, peperoni, olive e feta, torta di spinaci, polipo marinato
all'olio di oliva extra vergine e limone, saganaki di gamberi al sugo
di pomodoro e origano, polpetine di carne e menta, dolmadakia con
foglie di vite ripiene di riso ed erbe aromatiche, musaka e infine il
tradizionale dolce ravani al mastice di Chios. In abbinamento, i
vini Ticinesi di qualità della Cantina del Orso, proposti da Urs
Mäder.
Complimenti
a tutti i protagonisti della serata e grazie di cuore a tutti i
partecipanti!
Ελληνικές
γεύσεις
στην Ασκόνα της Ελβετίας
Για
άλλη μια φορά, το project «Το Ticino συναντά
την Ελλάδα» που προωθεί το ατελιέ Ergo
Art Lab σε διάφορες πόλεις στο Canton Ticino,
σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην Ascona, στην
Tana dell’Orso σε συνεργασία με το In su &
viva.
Το
Σάββατο 18 Ιουνίου, ήταν μια υπέροχη και
ευχάριστη βραδιά με εκλεκτούς συνδαιτυμόνες
που βρέθηκαν σε ένα τυπικό ρουστίκ
περιβάλλον του Τιτσίνο στην Tana dell’Orso,
στο ιστορικό κέντρο της Ασκόνας, για
ένα ξεχωριστό δείπνο, ένα πραγματικό
Ελληνικό Συμπόσιο με υπέροχες γεύσεις,
ήχους και ελληνικούς χορούς. Μια
επιτυχημένη βραδιά με την υπέροχη
συνεργασία της Jennifer Perrenoud.
Tο
εξαιρετικό μενού που δημιούργησε με το
Μεσογειακό ταμπεραμέντο του ο Έλληνας
σεφ Δημήτρης Μάλλιος περιείχε: τζατζίκι,
παντζάρια με ελληνικό γιαούρτι και
καρύδια, κλασική ελληνική σαλάτα με
ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, ελιές και
φέτα, σπανακόπιτα, μαριναρισμένο χταπόδι
σε έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο και λεμόνι,
γαρίδες σαγανάκι με σάλτσα ντομάτας
και ρίγανη, κεφτεδάκια με δυόσμο,
ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα, ρύζι και
αρωματικά φυτά, μουσακά και τέλος το
παραδοσιακό ραβανί με μαστίχα Χίου. Σε
συνδυασμό με τα προτεινόμενα από τον
Urs Mader ποιοτικά κρασιά του Ticino της Cantina
del Orso.
Συγχαρητήρια
σε όλους τους πρωταγωνιστές της βραδιάς
και ένα εγκάρδιο ευχαριστώ σε όλους
τους συμμετέχοντες!