Symposium
"A Tavola"
Slow
Food Switzerland
27.8.2016
Basilea
in
favore di cibo buono, pulito e giusto
Dimitris
Mallios e Fedra Rachouti hanno partecipato al primo Simposio "A
Tavola" tra i membri di Slow Food Svizzera, tenutosi a Basilea
Markthalle
Basel . Una
giornata interamente dedicata all’insegna del gusto e dello scambio
con conferenze e laboratori.
Assemblea
di Slow Food Svizzera. Josef Zisyadis &, Anna Hofmann,
Co-presidenti Slow Food Svizzera
Slow
Wine con Holger Riegel di Slow
Food Deutschland e. V.
Slow
Meat con Oehen Bernadette di Forschungsinstitut
für biologischen Landbau (FiBL)
Prodotti
locali in Svizzera con Stéphane Boisseaux
Slow
Money con Aymeric Jung
Koji-kin
con SHINWAZEN zhēn hé
chán
Luigi
D' Andrea Stopogm
Infos
Cassiano
Luminati Valposchiavo
Laboratorio
sulle leguminose con Meret
Bissegger - La Cucina Naturale
Edie
Mukiibi,
vice presidente di Slow
Food International
dell'Uganda, nel suo discorso al movimento Slow Food globale e le
10.000 orti in Africa, un progetto che grazie alle donazioni e ai
gruppi locali di Slow Food Svizzera, si
effettua
uno sforzo
per aumentare il cibo, la conservazione della biodiversità e la
creazione di nuove comunità.
Edie
Mukiibi,
αντιπρόεδρος του Slow
Food International της
Ουγκάντα, στην ομιλία του για το παγκόσμιο
κίνημα Slow Food και τους 10.000 κήπους στην
Αφρική, ένα project που χάρη στις δωρεές
και στις τοπικές ομάδες Slow Food της
Ελβετίας, γίνεται προσπάθεια για την
αύξηση των τροφίμων, τη διατήρηση της
βιοποικιλότητας, αλλά και τη δημιουργία
νέων κοινοτήτων.
1ο Συμπόσιο
"A Tavola"
Slow Food Ελβετίας
27/08/2016 Βασιλεία
υπέρ
της καλής, καθαρής και δίκαιης τροφής
Ο
Δημήτρης Μάλλιος και η Φαίδρα Ραχούτη, μεταξύ των μελών Slow Food της Ελβετίας, συμμετείχαν στο 1ο Συμπόσιο "A Tavola"
που έγινε στο Markthalle Basel Βασιλείας. Μια μέρα
γεμάτη γεύση και ανταλλαγή απόψεων, με
συνέδρια και ημερίδες.
Slow
Food Συμπόσιο:
Συνέλευση
του Slow Food Ελβετίας. Josef Zisyadis & Άννα
Hofmann, πρόεδροι Slow Food Ελβετίας
Ημερίδα
με θέμα το Κρέας Oehen Bernadette Ινστιτούτο
Ερευνών Forschungsinstitut
für biologischen Landbau (FiBL)
Τοπικά
προϊόντα στην Ελβετία Stéphane Boisseaux
Ημερίδα
με θέμα το χρήμα Aymeric Jung
Ημερίδα
με θέμα το Κρασί Holger Riegel Slow
Food Deutschland e. V.
Ημερίδα
με θέμα τα Όσπρια Meret
Bissegger - La Cucina Naturale
Koji-kin
con SHINWAZEN
zhēn hé chán
Luigi
D' Andrea Stopogm
Infos
Cassiano
Luminati Valposchiavo
Το
κίνημα του Slow Food ιδρύθηκε το 1986 από τον
Ιταλό Carlo Petrini και είναι το αποτέλεσμα
μιας δυνατής προσπάθειας αντίδρασης
στην τυποποίηση της γεύσης και του
πολιτισμού από τις βιομηχανίες τροφίμων.
Το
σήμα κατατεθέν τους είναι ένα σαλιγκάρι,
καθώς η φιλοσοφία του κινήματος προωθεί
ρυθμούς πιο αργούς, έτσι ώστε να
αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τις διατροφικές
και όχι μόνο αξίες.
Το
κίνημα στηρίζεται σε μια λογική αντίστασης
στη σημερινή ισοπέδωση της γεύσης από
το fast food και προωθεί την προσέγγιση στη
γαστρονομική παράδοση των λαών και το
σεβασμό στο περιβάλλον με την κατανάλωση
εποχικών και φρέσκων πρώτων υλών.
Σήμερα
ο κόσμος του Slow Food μετρά χιλιάδες ενεργά
μέλη σε περισσότερες από 130 χώρες.