29 agosto 2016

Partecipazione al Symposium Slow Food, Basilea Svizzera 2016

    Symposium "A Tavola"

    Slow Food Switzerland

    27.8.2016 Basilea
in favore di cibo buono, pulito e giusto


Dimitris Mallios e Fedra Rachouti hanno partecipato al primo Simposio "A Tavola" tra i membri di Slow Food Svizzera, tenutosi a Basilea Markthalle Basel . Una giornata interamente dedicata all’insegna del gusto e dello scambio con conferenze e laboratori.


Assemblea di Slow Food Svizzera. Josef Zisyadis &, Anna Hofmann, Co-presidenti Slow Food Svizzera




Slow Wine con Holger Riegel di Slow Food Deutschland e. V.
Slow Meat con Oehen Bernadette di Forschungsinstitut für biologischen Landbau (FiBL)
Prodotti locali in Svizzera con Stéphane Boisseaux
Slow Money con Aymeric Jung
Luigi D' Andrea Stopogm Infos
Cassiano Luminati Valposchiavo
Laboratorio sulle leguminose con Meret Bissegger - La Cucina Naturale


Edie Mukiibi, vice presidente di Slow Food International dell'Uganda, nel suo discorso al movimento Slow Food globale e le 10.000 orti in Africa, un progetto che grazie alle donazioni e ai gruppi locali di Slow Food Svizzera, si effettua uno sforzo per aumentare il cibo, la conservazione della biodiversità e la creazione di nuove comunità.


Edie Mukiibi, αντιπρόεδρος του Slow Food International της Ουγκάντα, στην ομιλία του για το παγκόσμιο κίνημα Slow Food και τους 10.000 κήπους στην Αφρική, ένα project που χάρη στις δωρεές και στις τοπικές ομάδες Slow Food της Ελβετίας, γίνεται προσπάθεια για την αύξηση των τροφίμων, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, αλλά και τη δημιουργία νέων κοινοτήτων.


1ο Συμπόσιο "A Tavola"

Slow Food Ελβετίας

27/08/2016 Βασιλεία

υπέρ της καλής, καθαρής και δίκαιης τροφής


Ο Δημήτρης Μάλλιος και η Φαίδρα Ραχούτη, μεταξύ των μελών Slow Food της Ελβετίας, συμμετείχαν στο 1ο Συμπόσιο "A Tavola" που έγινε στο Markthalle Basel Βασιλείας. Μια μέρα γεμάτη γεύση και ανταλλαγή απόψεων, με συνέδρια και ημερίδες.




Slow Food Συμπόσιο:
Συνέλευση του Slow Food Ελβετίας. Josef Zisyadis & Άννα Hofmann, πρόεδροι Slow Food Ελβετίας



Ημερίδα με θέμα το Κρέας Oehen Bernadette Ινστιτούτο Ερευνών Forschungsinstitut für biologischen Landbau (FiBL)
Τοπικά προϊόντα στην Ελβετία Stéphane Boisseaux
Ημερίδα με θέμα το χρήμα Aymeric Jung
Ημερίδα με θέμα το Κρασί Holger Riegel Slow Food Deutschland e. V.
Ημερίδα με θέμα τα Όσπρια Meret Bissegger - La Cucina Naturale
Luigi D' Andrea Stopogm Infos
Cassiano Luminati Valposchiavo





Το κίνημα του Slow Food ιδρύθηκε το 1986 από τον Ιταλό Carlo Petrini και είναι το αποτέλεσμα μιας δυνατής προσπάθειας αντίδρασης στην τυποποίηση της γεύσης και του πολιτισμού από τις βιομηχανίες τροφίμων.
Το σήμα κατατεθέν τους είναι ένα σαλιγκάρι, καθώς η φιλοσοφία του κινήματος προωθεί ρυθμούς πιο αργούς, έτσι ώστε να αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τις διατροφικές και όχι μόνο αξίες.
Το κίνημα στηρίζεται σε μια λογική αντίστασης στη σημερινή ισοπέδωση της γεύσης από το fast food και προωθεί την προσέγγιση στη γαστρονομική παράδοση των λαών και το σεβασμό στο περιβάλλον με την κατανάλωση εποχικών και φρέσκων πρώτων υλών.
Σήμερα ο κόσμος του Slow Food μετρά χιλιάδες ενεργά μέλη σε περισσότερες από 130 χώρες.