chef Dimitris Mallios
Vellutata di zucca con yogurt greco e olio extravergine d'oliva
La
crema di zucca una delicata vellutata con un elevato contenuto
nutritivo e protettivo quali il betacarotene e i composti solforati
tipici della famiglia di cipolle, aglio e porri.
La
zucca, tanto amata e conociuta della Svizzera, viene utilizzata in
moltissime ricette della tradizione gastronomica.
Σούπα κολοκύθας με ελληνικό γιαούρτι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Μια
ζεστή σούπα που συνδυάζει την ελαφρότητα
με μια εξαιρετική περιεκτικότητα σε
προστατευτικές ουσίες, όπως η βήτα-καροτίνη
και ενώσεις του θείου που περιέχουν τα
κρεμμύδια, το σκόρδο και τα πράσα.
H
κολοκύθα στην Ελβετία είναι πολύ
δημοφιλής και χρησιμοποιείται σε πολλές
συνταγές που αποτελούν μέρος της
γαστρονομικής της παράδοσης.
In
Svizzera sono
coltivate più di 450 specie di zucca in tutta la sua grande
diversità di forme, gusti e colori, grazie a i fratelli Jucker che
hanno portato semi da tutto il mondo e hanno creato un intero impero
della zucca nella loro Jucker Farm.
Στην
Ελβετία καλλιεργούνται περισσότερα
από 450 είδη κολοκύθας με μεγάλη
ποικιλομορφία σε σχήματα, χρώματα και
γεύσεις, χάρη στους αδελφούς Jucker που
έφεραν σπόρους από όλο τον κόσμο και
δημιούργησαν μια ολόκληρη αυτοκρατορία
της κολοκύθας στο αγρόκτημά τους.
Diversi
comuni Svizzeri hanno dedicato alle zucche grandi feste, concorsi e
festival.
Αρκετές
πόλεις
της Ελβετίας
διοργανώνουν
μεγάλα
φεστιβάλ, εορταστικές εκδηλώσεις και
διαγωνισμούς κολοκύθας.
Una
gigante zucca svizzera di ben 953 chili! è stata presentata ai
campionati nazionali di Jona dal coltivatore Beni Meier ed è un
record mondiale.
Μια
γιγαντιαία ελβετική κολοκύθα 953 κιλά!
παρουσιάστηκε στο εθνικό πρωταθλήματα
της Jona από τον αγρότη Beni Meier και αποτελεί
παγκόσμιο ρεκόρ.