29 ottobre 2015

Vellutata di zucca

chef Dimitris Mallios


Vellutata di zucca con yogurt greco e olio extravergine d'oliva

La crema di zucca una delicata vellutata con un elevato contenuto nutritivo e protettivo quali il betacarotene e i composti solforati tipici della famiglia di cipolle, aglio e porri.
La zucca, tanto amata e conociuta della Svizzera, viene utilizzata in moltissime ricette della tradizione gastronomica.

Σούπα κολοκύθας με ελληνικό γιαούρτι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Μια ζεστή σούπα που συνδυάζει την ελαφρότητα με μια εξαιρετική περιεκτικότητα σε προστατευτικές ουσίες, όπως η βήτα-καροτίνη και ενώσεις του θείου που περιέχουν τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα πράσα.
H κολοκύθα στην Ελβετία είναι πολύ δημοφιλής και χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές που αποτελούν μέρος της γαστρονομικής της παράδοσης.




In Svizzera sono coltivate più di 450 specie di zucca in tutta la sua grande diversità di forme, gusti e colori, grazie a i fratelli Jucker che hanno portato semi da tutto il mondo e hanno creato un intero impero della zucca nella loro Jucker Farm.

Στην Ελβετία καλλιεργούνται περισσότερα από 450 είδη κολοκύθας με μεγάλη ποικιλομορφία σε σχήματα, χρώματα και γεύσεις, χάρη στους αδελφούς Jucker που έφεραν σπόρους από όλο τον κόσμο και δημιούργησαν μια ολόκληρη αυτοκρατορία της κολοκύθας στο αγρόκτημά τους.




Diversi comuni Svizzeri hanno dedicato alle zucche grandi feste, concorsi e festival.

Αρκετές πόλεις της Ελβετίας διοργανώνουν μεγάλα φεστιβάλ, εορταστικές εκδηλώσεις και διαγωνισμούς κολοκύθας.


Una gigante zucca svizzera di ben 953 chili! è stata presentata ai campionati nazionali di Jona dal coltivatore Beni Meier ed è un record mondiale.

Μια γιγαντιαία ελβετική κολοκύθα 953 κιλά! παρουσιάστηκε στο εθνικό πρωταθλήματα της Jona από τον αγρότη Beni Meier και αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.