3 maggio 2015

Το χρυσάφι της λιμνοθάλασσας στο πιάτο σας


Το παραδοσιακό αυγοτάραχο Bottarga Trikalinos παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο εστιατόριο Botero στο Λουγκάνο της Ελβετίας, απογειώνοντας το μενού της βραδιάς σε μια απολαυστική έκπληξη πρωτότυπης ελληνικής γευσιγνωσίας.

Ο Έλληνας chef Δημήτρης Μάλλιος προωθώντας την ελληνική κουζίνα στην Ελβετία μέσα από το project ‘’Το καντόνι του Ticino συναντά την Ελλάδα’’, συνδύασε αριστοτεχνικά τη λευκή ελβετική σοκολάτα με μικρά κομμάτια αυγοτάραχο προκαλώντας μια πικάντικη έκρηξη με θαλασσινή επίγευση, πραγματική βελούδινη αποκάλυψη για τον ουρανίσκο!

Το αυγοτάραχο αποτελούσε εκλεκτή λιχουδιά από την εποχή των Φαραώ και των αρχαίων ελλήνων. Σήμερα έρχεται και πάλι στο προσκήνιο σε γκουρμέ εστιατόρια και delicatessen όλου του κόσμου ως πολύτιμο προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας.

Το αυθεντικό αυγοτάραχο παρασκευάζεται από τα γονιμοποιημένα αυγά του ψαριού κέφαλος με μια παραδοσιακή τεχνική, η οποία παραμένει ίδια από την αρχαιότητα. Δεν περιέχει καθόλου συντηρητικά, ενώ είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν με σημαντική ποσότητα βιταμίνης Ε, πλούσιο σε ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά, σελήνιο, βιταμίνες A, B, C, σίδηρο και ασβέστιο.

Το πιο διάσημο αυγοτάραχο διεθνώς είναι της εταιρίας Τρικαλινός που ασχολείται με την επεξεργασία, τη συσκευασία και το εμπόριο του προϊόντος από το 1856.